Olej kokosowy

Olej kokosowy to naturalny produkt pozyskiwany z owoców palmy kokosowej. Każdy kokos zawiera w sobie oprócz białego soczystego miąższu także i sok kokosowy. Kokos zawiera dużą ilość olejów dzięki czemu stosowany jest nie tylko w branży spożywczej ale także w kosmetycznej i leczniczej.

Najszersze zastosowanie olej kokosowy ma w kosmetyce. Jest półproduktem wielu masek i odżywek. Olej kokosowy działa jak dobry środek nawilżający. Można go stosować na włosy oraz skórę. Po użyciu skóra jest doskonale nawilżona. Z uwagi że jest to produkt naturalny nie powoduje alergii ani podrażnień skóry. Najczęściej kokosy sprowadzane się z Tajlandii. Tam jest ich naturalne środowisko.

Wszyscy dobrze znamy widoki piaszczystych wysp, błękitnego nieba i palm kokosowych. Teraz możemy we własnym domu zagwarantować sobie taką kokosową kurację. Olej kokosowy to jeden z najpopularniejszych rodzajów oleju. Obok takich produktów jak: olej lniany, olej rzepakowy, olej z wiesiołka i olej z czarnuszki jest jedym z najceniejszych produktów. Gorąco zachęcamy do zapoznania się z zaletami tego oleju.



Podoba Ci się ten artykuł? Podziel się z innymi: